Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

Párbeszédre hívjuk a gazdaságtudomány és az üzleti világ képviselőit

2022. 01. 06.

Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórum 2022.

 

2022. február 3-án kerül sor az első magyarországi Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórumra, melyre az üzleti világban aktív keresztény vállalkozókat és vezetőket, valamint a keresztény szemléletű közgazdasági szakembereket is hívja az ÉrMe Hálózat. A konferencia célja, hogy a piaci viszonyok között napi tapasztalatokkal rendelkező vezetők, valamint az egyházi tanítás és a közgazdaságtan elméleti alapjait jól ismerő tudósok kölcsönösen tanulni tudjanak egymástól. A szervezésben együttműködő partner a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, ahol ősztől MBA-képzés indul; erről is többet megtudhatnak a résztvevők.

 

 

A keresztény vállalkozókat, cégvezetőket tömörítő ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat kezdeményezése abból a felismerésből indul ki, hogy tapasztalataik szerint az üzleti életben aktív keresztény emberek egyre szélesebb körében ébred fel az igény, hogy világnézetüket és értékrendjüket a napi üzleti életben is érvényesítsék – ám nem feltétlenül tudják, hogy ehhez milyen szellemi támogatást kaphatnak az egyház társadalmi tanításából és az ebben gyökerező közgazdaságtanból. Ugyanakkor a keresztény közgazdászok egyre több figyelemre méltó, elméletileg is izgalmas publikációval állnak elő – ám nem feltétlenül kapnak visszajelzéseket arról, hogy eredményeik az üzleti gyakorlatban mennyire működőképesek és hasznosak. „Ezért határoztuk el, hogy megrendezzük a Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórumot, ahol napjaink legfontosabb piaci, társadalmi és morális kérdéseire keresünk választ keresztény megközelítésben, s ahol egyúttal innovatív párbeszédre hívjuk a gazdaságtudomány és az üzleti világ képviselőit” – mondja Tóth József, a rendezvény fő szervezője, az ÉrMe Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

A fórumon egyrészt a hazai és nemzetközi egyetemi világ neves képviselőitől hallhatunk előadásokat a gazdasággal kapcsolatos keresztény tanítás aktuális kérdéseiről, többek között a teremtett világ védelméről, a gazdasági fejlődés fenntarthatóságáról, a szegénység és az elosztás problémáiról. A konferencián továbbá felszólalnak elismert magyar családi vállalkozások képviselői, akik a gyakorlati életben felmerülő kihívásokról, etikai dilemmákról, hagyománykövetésről fognak beszélni személyes tapasztalataik alapján.

 

A meghívott előadók közül már elfogadta a felkérést Paul H. Dembinski, a Friburgi Egyetem professzora (Svájc); Martin Schlag, a Szent Tamás Egyetem professzora (USA); Katona Klára habilitált docens, a PPKE Heller Farkas Intézetének vezetője; Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. igazgatója; Baritz Laura, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa, a KETEG képzés vezetője; Béres Marcell, a Béres Gyógyszergyár igazgatósági tagja); valamint Jeffrey Sachs, a Columbia Egyetem professzora (USA).

 

A rendezvénynek különös aktualitást ad, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem MBA képzést indít a 2022. szeptemberében kezdődő tanévben, a Navarrai Egyetem IESE Business Schooljával együttműködésben. Ezért külön panelbeszélgetés is lesz a konferencián az üzleti iskolában oktató Heinrich Liechtenstein professzor, valamint az intézményben végzett hazai vállalkozók részvételével. Ez utóbbi IESE Alumni-tagok: Varga Szabolcs, a Gutmann Bank AG Partner magyarországi irodavezetője; valamint Sharle András, a Dome Csoport stratégiai igazgatója.

 

A konferencia szervezésében az ÉrMe Hálózattal együttműködő szakmai partner a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Makovecz Campus Alapítvány és a Magyar Vezetőképző Alapítvány.

 

HELYSZÍN: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának díszterme (Budapest, Szentkirályi utca 28-30.)

 

IDŐPONT: 2022. február 3.

 

RÉSZLETES PROGRAM, TOVÁBBI INFORMÁCIÓK, JELENTKEZÉS >>

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

 

 

 

 

Párbeszédre hívjuk a gazdaságtudomány és az üzleti világ képviselőit

 

 

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem