Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

Digitális kosár segíti az adományozás folyamatát

2021. 12. 30.

A nápolyi kezdeményezés lényege, hogy különböző termékeket – de akár szolgáltatást, szaktudást is – online módon ajánlhatnak fel az adományozók, a rászorulók pedig válogathatnak a „kosár” tartalmából.

 

Nápolyban különleges kezdeményezés született, digitális kosár néven – derül ki a Magyar Kurír cikkéből. Régi hagyomány a dél-olaszországi városban a fonott kosár (o’ panaro), amelyet az ablakokból eresztenek le, hogy felhúzzák benne a bevásárolt árukat, vagy fordítva, leengedjenek benne valamit, például az otthon felejtett kulcsot. Ennek nyomán született meg a digitális kosár elnevezés: „un paniere per te”, azaz „egy kosár neked”. A portálon keresztül különleges módon lehet adományozni.

 

A Covid-járvány következtében elrendelt lezárások kezdetén, a legnehezebb időszakban sokan jelentkeztek adományokkal a szegényeknek – mondta el a kezdeményezést bemutatva Gianfranco Wurzburger, az Associazione Giuventù Cattolica (Katolikus Ifjúsági Szövetség) elnöke. Aztán a nyitással alábbhagyott az adakozókedv, ezért igyekeztek olyan szolidáris rendszert létrehozni, amelyben a cégek anyagi érdeke találkozik a nonprofit szektor érdekeivel, és így konkrét módon tudják segíteni az embereket.


Domenico Battaglia nápolyi érsek úgy véli, a www.unpaniereperte.it portál alapvető jelentőségű lehet a szegények megsegítésében. Tonino Palmese, a főegyházmegye karitászért felelős helynöke hozzátette, hogy az új szegényekre is odafigyelnek, akiket még alig ismernek, mert „a melletted lévő ember az, aki egyszer csak nem jön ki a hó végéig a pénzéből, nem tud vásárolni. Neki ilyen »álcázott« segítség kell”.

 

Digitális kosár segíti az adományozás folyamatát

 

Először az adományozó megtölti a kosarát a honlapon keresztül, beleteszi az árukat (márkajelzés nélkül), és kifizeti. Ebben a szakaszban meg is jelölhet egy családot, amelynek ajándékozni akarja a bevásárlást. A megrendelés eljut a forgalmazókhoz, és ezek elküldik a termékeket az Asso.Gio.Ca. szervezethez, ahol önkéntesek mindent becsomagolnak és eljuttatnak a rászorulóknak.

 

A digitális kosár azonban nem korlátozódik erre. Két speciális kosár is rendelkezésre áll, amelyeken keresztül bárki felajánlhatja idejét és szaktudását: a Szolgáltatások kosara és az Időkosár menüpont alatt. Az elsőben különféle orvosi vizsgálatokra lehet előfizetni, az Időkosárban pedig orvosok, tanárok, kereskedők és más szakmabeliek ingyen felajánlhatják szaktudásukat azok számára, akiknek szükségük van rá. Bárki ajándékozhat időt a jótékonyságra, például azzal, hogy segít egy gyereknek a házifeladat-írásban – ismerteti a kezdeményezést olaszországi forrásokra hivatkozva a Magyar Kurír.

 

 

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem