Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

A Máltai Lovagrend kitüntetését kapta a Schumicky-család több tagja

2023. 12. 20.

Az ÉrMe Hálózat vezetőségi tagjai – Schumicky András, az ÉrMe Alapítvány kuratóriumi tagja; Schumicky György korábbi hálózati elnök – is rangos kitüntetéseket vehettek át a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének éves adventi lelki napján. 

 

Mint az az MMLSZ honlapján olvasható hírből is kiderül, Schumicky András – a lovagrend tagja – rangemelésben részesült: nagykeresztes magisztrális lovag lett. Leánya, Schumicky Mária Merito Melitensi Kereszt a Pajzzsal kitüntetést, testvére, Schumicky György pedig Merito Melitensi Tisztikereszt kitüntetést kapott.

 

A Máltai Lovagrend kitüntetését kapta a Schumicky-család több tagja

 

A kitüntetéssel a lovagrend Schumicky András esetében évtizedes munkát ismert el – hívja fel a figyelmet a tudósítás, ami így folytatódik: „Fiatalként Kozma Imre atya mellett a keletnémet menekültek zugligeti elhelyezésének, továbbutaztatásának kulcsfigurája volt. Az ukrajnai háború kitörésekor azonnal „szolgálatba helyezte magát” és a régi lelkesedéssel segíti az ukrajnai rászorulókat, szervezi - elsősorban Németországból - a segélyszállítmányokat a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat önkénteseként. Azt vallja, minél közelebb kell lenni a bajhoz, hogy ne csak anyagi, hanem lelki segítséget is tudjunk nyújtani. Rendszeresen visz segítséget Ukrajna Kárpátokon túli, a fronthoz közeli településeire is. Szimbolikus, hogy a menekültáradat megindulásakor a beregsurányi határátkelőhely ukrán oldalán berendezett segítségponton ugyanaz a – mindeddig fiókban ereklyeként őrzött – nyolcágú fehér keresztes piros lobogó lengett, amely a rendszerváltás idején Zugligetben a keletnémeteknek jelezte: itt biztos helyen vannak, segítséget kaphatnak.”

 

Schumicky Mária édesapja példáját követve, állását feladva hosszú időre kiköltözött Beregszászra, és egyebek közt a határon át ingázva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat – Makuk János és csapata – értékes összekötője volt. Schumicky György is hosszú hónapokat töltött Kárpátalján, szervezte a magyar önkénteseket, de a fizikai munkából is kivette a részét.

 

„Schumickyék számára a kitüntetés nem egy munka lezárásának jutalma. Amíg a háború tart – és a kárpátaljai helyzetet elnézve, azután is – dolgoznak, segítenek, mindig ott, ahol a munkájukra a legnagyobb szükség van” – méltatja a cikk a kitüntetettek tevékenységét.

 

Forrás: MMLSZ

 

 

BGA

Segélyakciónk 

Nyitólap
Gyűjtés az ukrajnai menekültek megsegítésére - a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrMe Hálózat.

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem