Bejelentkezés  |  Hírlevél
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Megalakult a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete

2016. 03. 29.

ÉrMe-tagok is vannak az alapítók között.

 

A Portus Buda Group kezdeményezésében 2016. március 4-én megalakult a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (THBE), mely azon szemléletmódot, befektetési szándékot hívatott erősíteni hazánkban és a régióban, hogy minden befektetés kettős céllal szülessen: egyrészt hogy a befektetett tőke eredményesen megtérüljön, másrészt hogy a befektetés tervezett és mérhető társadalmi hasznot hajtson. Az egyesület alapító tagjai között szerepelnek elkötelezett szakemberek; Eszter Elemér, Wildner Ágost, Turcsik István, Iváncsics Pál (elnök) és Nikolaus Spieckermann Hutter, valamint társadalmi szolgálatot vállaló, értékközpontú szervezetek és befektetők, mint a Piarista Rend Magyar Tartománya, a Magyar Bencés Kongregáció, a Servitor Pro Multis Kft., illetve az Érték Teremtő Üzlet és Vállalkozásfejlesztő Nonprofit Kft. (ez utóbbi az Érme Üzleti Hálózat vállalkozása).

 

Megalakult a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete

 

A társadalmi hasznosságú befektetések – Impact Investment – célja, hogy olyan vállalkozásokat, szervezeteket juttassanak tőkéhez, melyek különböző társadalmi, környezeti, kulturális problémákat céloznak üzleti működésükből, vagy termékeikből, szolgáltatásaikból fakadó megoldással. Fontos, hogy ezek a vállalkozások fenntarthatóan működjenek, és társadalmi hatásgyakorlásukat következetesen mérjék. Így erősödhet meg a társadalmi problémák megoldását fenntartható módon serkentő üzleti-befektetői alapokon nyugvó közhasznú modell.

 

Megalakult a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete

 

A THBE alapítóinak szándéka, hogy a társadalmi hasznosságú befektetői szemléletmódot erősítse a befektetők körében, illetve hogy lendületbe hozza, élénkítse a társadalmi hasznosságú vállalkozások és befektetők ökoszisztémáját. Az egyesület törekvései eszközéül a befektetői és érintett közösségek megszólítását, valamint építését választja. Szakmai fórumok, találkozók, kapcsolatépítési lehetőségek megteremtésével fejleszti az így kialakuló befektetői szegmens működéséhez szükséges tanácsadói és szolgáltatási infrastruktúra létrejöttét. Továbbá a kapcsolódó nemzetközi tudásanyag (pl. mérési módszertan) és best practice közvetítésével, fejlesztésével, szakmai szereplők bevonásával egy élő tudásközpontot hoz létre az ügy szakmai támogatására.

 

(Forrás: PBG)

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

Eseménynaptár 
2019. január
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
További események 
ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat