Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
||
Főoldal | Hírek

Ferenc pápa a cégvezetők kreativitására is számít a Covid-járvány utáni helyreállításban

2021. 11. 16.

„Isten megtanított minket a találékonyságra” – mondja az Uniapac számára küldött videóüzenetben.

 

2021. november 12-én videóüzenetet küldött a pápa a Vállalatvezetők Nemzetközi Keresztény Uniójának (Uniapac), amelyben arra kéri őket, hogy vegyék ki részüket a világjárvány okozta válság utáni helyreállításból.


„Fejlődjetek a kreativitásban! Ne féljetek! És ha rátok tör a félelem, gondoljatok arra, milyen találékonyak voltak a szüleitek. Ezt a kreativitást kell nektek folytatnotok!” – e szavakkal buzdítja a pápa a keresztény vállalatvezetőket. A Szentatya november 6-án audiencián fogadta az Uniapac elnökét, Bruno Carlos Pinto Basto Bobonét.

 

Videoüzenetében emlékeztet: a világnak ma különösen nagy szüksége van a kreativitásra. „Valamennyien megszenvedtük a Covid okozta válságot, amiből pedig egyedül nem tudunk kilábalni: vagy mindenki együtt, vagy senki.”

 

„Egy krízis mindig megváltoztatja az embert: vagy jobbak, vagy rosszabbak leszünk utána. Ezzel kapcsolatban a vállalkozóknak sok dolguk van.” Hozzáteszi: „Isten megtanított minket a találékonyságra… Egy olyan vállalkozó, akiben nincs meg a kreativitás, nem jó vállalkozó, mert nem tudja érvényre juttatni, vagy a vitrinbe zárva őrzi tevékenységét, ezért nem növekszik.”

 

(Forrás: Magyar Kurír)

 

 

Konferenciánk 

Nyitólap

 

Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórum 2022.


2022. február 3-án kerül sor az első magyarországi Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórumra, melyre az üzleti világban aktív keresztény vállalkozókat és vezetőket, valamint a keresztény szemléletű közgazdasági szakembereket is hívja az ÉrMe Hálózat. A konferencia célja, hogy a piaci viszonyok között napi tapasztalatokkal rendelkező vezetők, valamint az egyházi tanítás és a közgazdaságtan elméleti alapjait jól ismerő tudósok kölcsönösen tanulni tudjanak egymástól. A szervezésben együttműködő partner a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, ahol ősztől MBA-képzés indul; erről is többet megtudhatnak a résztvevők.

 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Kaposvár Klub
ÉrMe Benedictus Klub
ÉrMe Vác Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat  |  Adatvédelem