Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

Segítség az építési jogszabályok dzsungelében

2013. 06. 08.

Bethlenfalvy Gábor: Az építőipari szakemberek mellett jogászoknak is hasznos lehet az új szolgáltatás.

 

Hatalmas mennyiségű jogszabály változott meg – és még fog változni a közeljövőben –, ami rendkívüli módom megnehezíti az építőiparban dolgozók tevékenységét. A 2013 elejétől teljesen átalakult (majd az év folyamán még többször módosult) építésügyi hatósági rendszer után hamarosan a kivitelezésre vonatkozó jogszabályokban is gyökeres újdonságok várhatók. (De említhetünk egy-két konkrétumot is a legközelebbi változások közül: a közbeszerzési eljárásokban 2013. július 1-jétől új szabályok alapján kell vizsgálni a minimális rezsióradíjat, a szakmagyakorlási jogosultságokról szóló új rendelet várhatóan augusztus 1-én jelenik meg.)

 

A www.epitesijog.hu portálhoz kapcsolódó új szolgáltatások célja az, hogy segítse az eligazodást a jogszabálydzsungelben. A portálra feltöltött tekintélyes mennyiségű és folyamatosan frissülő anyag segítségével az építőipar szereplői figyelemmel kísérhetik a jogszabályváltozásokat, továbbá gyakorlatias és pontos iránymutatást kapnak arra, hogy a bekövetkezett módosítások miatt milyen módon kell – illetve érdemes – átalakítaniuk az addig folytatott gyakorlatukat. A szolgáltatás a műszaki szakemberek mellett a jogászok számára is segítséget nyújthat, hiszen az építésügyi hatósági eljárások, kivitelezési szabályok mellett az építőipari cégek működését befolyásoló joganyagokat is figyelemmel kíséri. Egyebek mellett a cégeljárás, a polgári peres eljárás, a követelések érvényesítése és az ingatlan-nyilvántartás szabályozásában bekövetkezett változásokat is nyomon lehet követni a honlap szolgáltatásainak segítségével.

 

A szolgáltatás minőségét két vállalkozás összefogása garantálja. Az egyik, az Artifex Kiadó Kft. (melynek résztulajdonosa Bethlenfalvy Gábor, az ÉrMe Budapest Klub tagja) nagy tapasztalatokkal rendelkezik az építészeti-építőipari szakportálok üzemeltetése, szakmai továbbképzések szervezése területén. A másik az Építésijog.hu Kft., melynek résztulajdonosa dr. Jámbor Attila ügyvéd, az építési jogi ügyek talán legismertebb hazai specialistája, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Karának oktatója.

 

Segítség az építési jogszabályok dzsungelében

 

A www.epitesijog.hu portál által kínált szolgáltatások – röviden összefoglalva – a következők:

 

 

Ingyen elérhető jogszabály-követés: Építésijog.hu Hírlevél

 

• A feliratkozók hírlevél formájában értesítést kapnak az építési tevékenységet érintő jogszabályváltozásokról, azok közzétételét követő néhány napon belül.

 

Előfizetők számára elérhető gyakorlati segítség: Építésijog.hu Figyelő

 

• A Figyelő rovat cikkeiben hétköznapi nyelven megírt jogszabály-értelmezések találhatók az éppen aktuális módosításokról. Ez segítséget ad ahhoz, hogy elkerülje a jogszabályok megsértését és az ebből adódó jogvitákat, büntetéseket.

 

• A Fogalomtár az építési jogi fogalmak pontos értelmezését és használatát könnyíti meg. Ez a jelentősebb fogalmaknál a korábbi meghatározásokat is tartalmazza, kiemelve a bekövetkezett változásokat.

 

+ Ajándék kézikönyv! Az előfizetők ingyenesen elérhetik az Építésügyi hatósági útmutató 2013. Az építésügyi hatósági eljárások és a szankciórendszer változásai című digitális kiadványt, mely rendszerezett formában tartalmazza a 2013. január 1-jétől alkalmazandó szabályok magyarázatát. A kiadvány tartalma év közben folyamatosan frissül: nyomon követi a jogszabályváltozásokat, illetve kiemelten foglalkozik az új rendelkezések jelentőségével és gyakorlati tapasztalataival. A kiadványt egyébként az Építésijog.hu Figyelőtől függetlenül is bárki megvásárolhatja a Digitalstand portálon: https://digitalstand.hu/epitesugyihut

 

Segítség az építési jogszabályok dzsungelében

 

A szolgáltatásokról számos további információ található a www.epitesijog.hu portálon, és érdemes beleolvas a feltöltött – köztük sok ingyenesen is elérhető – anyagokba! Az előfizetési lehetőséggel kapcsolatos részletes ismertető itt található: http://epitesijog.hu/elofizetes Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat