Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Hírek

„Hozd formába a műszakvezetőt, hogy működjön a gyár!”

2018. 07. 11.

Ujváry András tréner a HRportálnak nyilatkozott a termelőüzemeket fenyegető súlyos személyi problémákról.

 

A munkaerőpiaci kényszerek miatt a kékgalléros dolgozók között egyre többen vannak a nehéz szociális helyzetű munkavállalók, és ez nem várt terhet ró az őket irányító műszakvezetőkre. Utóbbiak bizonyos szempontból nehezebb helyzetben vannak, mint a szociális munkások, hiszen nincsenek felkészítve erre a helyzetre, sőt ők alapvetően kinevezésükkor nem erre szerződtek. Nagyon sokan közülük megindultak a kiégés felé, pedig az ő elvándorlásuk katasztrofális következményekkel járhat a gyár egészére - minderről Ujváry András trénerrel és szupervizor, az Exline és a Man at Work partnere (az ÉrMe Budapest Klub tagja és jelenlegi bezetője) nyilatkozott egy HR-témakörrel foglalkozó szakmai portálnak.

 

„Hozd formába a műszakvezetőt, hogy működjön a gyár!”

(Fotó: HRportal.hu)

 

 

Mint a szakember elmondta, az Exline általában egy kétnapos alapozó vezetői tréning után 6 fős csoportokban foglalkozik a műszakvezetőkkel, több bontásban, 2-3 hetente egy alkalommal másfél órán át, vagy dupla órákat tartva, hogy ne álljon a munka. Ilyenkor előkerülnek a belső konfliktusok, nézeteltérések, amelyeket szinergiává lehet fordítani. A kiindulópont mindig egy konkrét munkahelyi esemény, mely az érintettek számára nehézséget okoz. Ez alapján indul el egy tanulási folyamat, melynek első lépése annak megállapítása, hogy mi történt, például miért reagált úgy az érintett munkavállaló, ahogy, és mit lépett erre a műszakvezető. A műszakvezetők sokszor kerülnek olyan konfliktushelyzetbe, hogy nem tudják hirtelen, mi a helyes döntés: ezért először meg kell érteniük, mit, miért csinálnak, hogy a tréningfolyamat végére képesek legyenek jobb megoldásokat választani. Ennek során csapatban dolgoznak, tehát senki nem marad egyedül a problémájával, csökken az elszigetelődés esélye.


A teljes cikk itt elolvasható >> 

 

 

 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat